USPJEŠNO ODRŽAN OKRUGLI STOL GOSPODARSTVENIKA HRVATSKOG ZAGORJA

Kružna ekonomija istaknuta kao odgovor na izazove gospodarstva

 

Povodom 30. godina Zagorskog gospodarskog zbora u četvrtak 8. rujna održan je okrugli stol gospodarstvenika Hrvatskog zagorja u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije.

Glavne teme ovog skupa u Krapini koji je okupio gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike, stručna udruženja i predstavnike lokalne i regionalne samouprave bile su spremnost zagorskog gospodarstva da odgovori na izazove i povećanje cijena energenata u gospodarstvu.

„Poremećaj na tržištu energenata koji se dogodio svi zajedno moramo podijeliti – Vlada, jedinice lokalne i regionalne samouprave, gospodarstvo i kućanstva. Jednosmjernog rješenja nema, već je rješenje u kružnoj ekonomiji“, rekao je Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

Okrugli stol bila je prilika za razgovor o aktualnim temama, izazovima i rješenjima, ali i mjesto analize napretka i rasta zagorskog gospodarstva u posljednjih tri desetljeća povodom 30. obljetnice Zagorskog gospodarskog zbora.

„Jedna od osnovnih zadaća našeg poslovnog kluba Skup za Zagorje je pratiti aktualni trenutak i podržavati gospodarstvo kroz izmjenu mišljenja i informacija, rasprave o strategijama i upravo zato smo zaključili da je sad pravo vrijeme za razgovor o toj temi. Više sudionika i gospodarstvenika pružit će više mišljenja i iskustava, dati veći učinak i u konačnici rezultirati saznanjima koja će pomoći poslovanju i gospodarstvu“, istaknuo je Dragutin Kamenski, predsjednik poslovnog kluba Skup za Zagorje.

O temi „Gospodarstvo Zagorja, analiza i perspektive –  jesmo li  spremni za izazove recesije“ razgovarali su Dragutin Kamenski, predsjednik Poslovnog kluba Skup za Zagorje, Darko Varga, predsjednik OK ŽKK, Josip Grilec, predsjednik HGK ŽKK te Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije. U razgovoru o temi „Povećanje cijena energenata u gospodarstvu“ sudjelovali su Darko Šlogar, predsjednik Uprave Vetropack Straža, Zlatko Bukovac, Helena Popović Petrušić, članica uprave Prostoria, te Saša Muminović,predsjednik uprave AquafilCRO i predsjednik SLO-CRO Poslovnog kluba..

Interes gospodarstvenika za ovaj susret bio je velik, a konstruktivna i produktivna rasprava zaključena je u optimističnom tonu. Okrugli stol otvorio je kvalitetne teme te su gospodarstvenici svih profila i iz raznih područja složili se da će se na razini Europe pronaći rješenje za izazove.

Ovaj susret, koji je bio uvod u svečano otvorenja 30. Zagorskog gospodarskog zbora, organizirali su Poslovni klub “Skup za Zagorje” i Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Organizacijskim odborom 30. Zagorskog gospodarskog zbora čiji su članovi Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, HGK – Županijska komora Krapina, HOK - Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Radio Kaj.


Whoops, looks like something went wrong.

(1/1) ErrorException

file_put_contents(): Only 0 of 242 bytes written, possibly out of free disk space

in Filesystem.php line 122
at HandleExceptions->handleError(2, 'file_put_contents(): Only 0 of 242 bytes written, possibly out of free disk space', '/var/www/html/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php', 122, array('path' => '/var/www/html/storage/framework/sessions/5EAFhdoJHATywIZApV51WTSNvUjFNZSj8SFfL1CO', 'contents' => 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"CogDR5wtwhSaZHbk9Mdqmci9xixInNUr5UhiLdp2";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:84:"http://skupzazagorje.hr/uspjesno-odrzan-okrugli-stol-gospodarstvenika-hrvatskog-zago";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', 'lock' => true))
at file_put_contents('/var/www/html/storage/framework/sessions/5EAFhdoJHATywIZApV51WTSNvUjFNZSj8SFfL1CO', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"CogDR5wtwhSaZHbk9Mdqmci9xixInNUr5UhiLdp2";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:84:"http://skupzazagorje.hr/uspjesno-odrzan-okrugli-stol-gospodarstvenika-hrvatskog-zago";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', 2)in Filesystem.php line 122
at Filesystem->put('/var/www/html/storage/framework/sessions/5EAFhdoJHATywIZApV51WTSNvUjFNZSj8SFfL1CO', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"CogDR5wtwhSaZHbk9Mdqmci9xixInNUr5UhiLdp2";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:84:"http://skupzazagorje.hr/uspjesno-odrzan-okrugli-stol-gospodarstvenika-hrvatskog-zago";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', true)in FileSessionHandler.php line 83
at FileSessionHandler->write('5EAFhdoJHATywIZApV51WTSNvUjFNZSj8SFfL1CO', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"CogDR5wtwhSaZHbk9Mdqmci9xixInNUr5UhiLdp2";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:84:"http://skupzazagorje.hr/uspjesno-odrzan-okrugli-stol-gospodarstvenika-hrvatskog-zago";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}')in Store.php line 128
at Store->save()in StartSession.php line 88
at StartSession->terminate(object(Request), object(Response))in Kernel.php line 218
at Kernel->terminateMiddleware(object(Request), object(Response))in Kernel.php line 189
at Kernel->terminate(object(Request), object(Response))in index.php line 76