Poslovni klub Skup za Zagorje, partner konferencije TURIZAM 365 Terme Tuhelj 08.10.2021.

Suradnja i razmjena iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini ključ je stvaranja održivog turizma, potvrdili su ugledni sudionici konferencije Turizam 365

Međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Turizam 365, održana u petak 8. listopada 2021. u Termama Tuhelj, okupila je vrh međunarodne turističke politike, velike turističke kompanije i male poduzetnike koji žive turizam na terenu u raspravi o održivom poslovanju i budućnosti turizma. U tri dijela koja su povezala turizam s politikom, businessom te životom, konferencija je predstavila strategije i planove za post Covid turizam nekoliko zemalja, odlične rasprave vrhunskih stručnjaka i uspješne primjere i prakse.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša naglasili su važnost turizma za gospodarstvo, kao i međusobne suradnje dviju zemalja. Ministarski forum okupio je pet EU ministara turizma - ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, državni tajnik za turizam Ministarstva za industriju, trgovinu i turizam Kraljevine Španjolske Fernando Valdés Verelst, ministar za turizam Republike Italije Massimo Garavaglia, te ministar za gospodarsku strategiju i regulaciju Republike Mađarske László György.

Nove prilike za napredak turizma u Hrvatskoj nakon uspješne sezone sudionicima je predstavila ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac.

Uzvanicima se obratio i ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek.

Konferencija Turizam 365 autorski je projekt Ivane Kolar, direktorice tvrtke Julius Rose, koja se odvila pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Krapinsko-zagorske županije te uz podršku Terma Tuhelj, SLO CRO Poslovnog kluba i Poslovnog kluba Skup za Zagorje.