RAZVOJ KRAPINSKIH TOPLICA KAO DESTINACIJE ZDRAVSTVENOG TURIZMA-IZVOR ZDRAVLJA

Okrugli stol na temu Razvoj Krapinskih Toplica kao destinacije zdravstvenog turizma - Izvor zdravlja“, održan je u petak, 14.lipnja, 2019. Godine u organizaciji Poslovnog kluba Skup za Zagorje i Općine Krapinske Toplice, u Hotelu Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama.

Poslovni klub Skup za Zagorje i općina Krapinske Toplice, potrudili su se temama, prezentacijama i panel raspravama zainteresirati, naglasiti i približiti potencijalnim investitorima prednosti ove specifične destinacije, kako bi se ubrzao razvoj Krapinskih Toplica u destinaciju izvrsnosti u zdravstvenom turizmu.

Na samom početku skupa, sudionicima su se obratili, predsjednik Poslovnog kluba- Dragutin Kamenski, načelnik općine Krapinske Toplice - Ernest Svažić, zamjenica župana za društvene djelatnosti KZŽ- Jasna Petek, pomoćnik ministra turizma-Robert Pende i državni tajnik ministarstva obrta i poduzetništva-Mario Antonić.

Teme su bile aktualne, od odgovora na pitanja zašto ulagati baš u Krapinske Toplice, do prezentacije sadašnjeg stanja, planova i investicijskih projekata koje su prezentirali; Željka Žnidarić-ravnateljica SB Krapinske Toplice, Nina Šesto-pomoćnica ravnatelja klinike Magdalena, Nikola Čičak-ravnatelj Klinike Akromion, Ivan Petrović-vlasnik hotela Villa Magdalena, Martina Crljen, direktorica Aquae Vivae d.d, Stanislav Bichinsky-direktor Heli center Toplice / Heli Hotel /, Igor Gojnik-arhitekt i autor projekta za Jelez Terme d.o.o. i Vedrana Likan, direktorica Colliers Internationala za Hrvatsku, Sloveniju i BiH /Hotel Toplice/.

Prezentaciju TOMAS Zdravstveni turizam, 2018. Održala je Neda Telišman-Košuta iz Instituta za turizam, a prikazan je i kratki film o uspješnom primjeru razvoja zdravstvene destinacije Bad Heviza iz Mađarske.

Zaključno, održana je i panel rasprava „Važnost i potencijali razvoja zdravstvenog turizma“ u kojoj su sudjelovali, Dragutin Kamenski-predsjednik Poslovnog kluba Skup za Zagorje,  Ernest Svažić- načelnik općine Krapinske Toplice, Jasna Petek-zamjenica župana za društvene djelatnosti KZŽ, Leila Krešić-Jurić-izvršna direktorica Europskog Summita zdravstvenog turizma, Nikola Čičak-ravnatelj Klinike Akromion, i Mario Rendulić-predsjednik CSEBAe.

Današnji skup okupio je ukupno sedamdeset sudionika, od kojih preko pedeset potencijalnih zainteresiranih ulagača, vlasnike i predstavnike najeminentnijih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, predstavnike banaka, osiguravajućih kuća, te predstavnike HGK-sektora za privlačenje stranih investicija.

Skupu je nazočila i Mrs .Yu, nova vlasnica objekata u Kumrovcu, u čijoj pratnji u organizaciji CSEBe, koja je brojila petnaest osoba, bili su, i ulagači iz Španjolske, Švicarske, kao i povratnici iz Kanade.

Moderiranje Okruglog stola uspješno je vodila Ivana Kolar, poslovna savjetnica i direktorica Julius Rose d.o.o., članica Poslovnog kluba Skup za Zagorje.