Održan Okrugli stol "Poljoprivreda u Zagorju - izazovi trenutka", Terme Tuhelj, 05.05.2022.

Okrugli stol na temu „Poljoprivreda u Zagorju – izazovi trenutka“, okupio je velik broj proizvođača koji su podijelili svoja dosadašnja iskustva, promišljanja ,ideje kao i probleme s kojima se susreću u poljoprivrednoj proizvodnji.

Uvjereni smo da su prezentacije dobre prakse na Okruglom stolu bile dobar putokaz i primjer, kako zagorskim poljoprivrednicima, tako i predstavnicima lokalne i regionalne vlasti.

Istaknuto je, kako će poseban naglasak  u narednom razdoblju biti na EU fondovima nove generacije koji će biti na raspolaganju do 2027. godine , a predstavljaju jedinstveni paket sufinanciranja, između ostalog i poljoprivredne djelatnosti, koji teško da će se ponoviti u razdoblju nakon te europske financijske perspektive.

Posebno je istaknuto da je Ministarstvo poljoprivrednicima za budućih pet godina osiguralo kontinuitet potpora dohotku te investicije, zahvaljujući kojima će moći investirati u razvoj i konkurentnost svojih poljoprivrednih gospodarstava.

Vjerujemo da je Okrugli stol “ dao još jedan poticaj vlasnicima poljoprivrednih zemljišta, vlasnicima OPG-ova, kao i svima koji imaju bilo kakve predispozicije za razvoj poljoprivrede na području Zagorja da se odvaže na poduzetništvo u poljoprivredi.

Želja nam je bila zagorske poljoprivrednike informirati o novim mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova, te zahvaljujemo državnom tajniku Ministarstva poljoprivrede, Zdravku Tušeku, i predsjedniku Poljoprivredne komore RH, Mladenu Jakopoviću, što su na današnjem skupu svim zainteresiranima bili na dispoziciji i podijelili s nama izuzetno korisne informacije.

Zahvaljujemo Ministarstvu poljoprivrede RH , i županiji Krapinsko-zagorskoj na pokroviteljstvu Okruglog stola, i županu, Željku Kolaru na podršci i ponuđenoj suradnji oko predstojećih aktivnosti Poslovnog kluba.