DAN ZDRAVLJA U KRAPINSKIM TOPLICAMA UZ OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA

U Krapinskim Toplicama, održana je konferencija za medije, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, 07.04.2019. godine.

Po prvi puta, 05.04.2019.u Krapinskim Toplicama održan je događaj pod nazivom DAN ZDRAVLJA u Krapinskim Toplicama, kojim je obilježen Svjetski dan zdravlja. 

Organizator ovog događanja je UDRUGA SKUP ZA ZAGORJE-Poslovni klub , gospodarski subjekti iz oblasti turizma zdravlja Krapinskih Toplica , općina Krapinske Toplice,uz medijsko pokroviteljstvo Radija Kaj.

U klinici Akromion, danas je preko 30 građana moglo provjeriti stanje svojih zglobova, u klinici za kardiovaskulane bolesti Magdalena, pregled srca, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, gustoću kostiju,a u hotelu Villa Magdalena masažu tijela.

Za stotinjak građana organiziran je slobodan ulaz u Vodeni park Aqua Vivae, a za sve ostale, popust na cijene ulaznica za Vodeni park tijekom cijelog dana.

Na konferenciji za medije,predsjednik Udruge Skup za Zagorje-Poslovni klub,Dragutin Kamenski, zahvalio je svim sudionicima ovog događanja na uključivanju,naglasivši kako će ovo događanje uz obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, s besplatnim korištenjem medicinskih usluga postati tradicionalno.

Ravnatelj Klinike za traumatologiju i ortopediju Akromion, prof.dr.sc.Nikola Čičak,naglasio je kako su Krapinske Toplice jedino mjesto u Hrvatskoj koje ima tri osnovna segmenta za razvoj turizma zdravlja, a to su; bolnica, lječilište i wellness.

Cilj ovog događanja je zdravstvene usluge približiti građanstvu i omogućiti specijalističke preglede i onima koji zbog dugih lista čekanja ili drugih razloga na iste čekaju ili ih nisu u mogućnosti koristiti.

Načelnik općine,Ernest Svažić,istaknuo je kako je ovo događanje dokaz da suradnja privatnog i javnog sektora zaista funkcionira.

Najavljen je i stručni skup o perspektivama razvoja Krapinskih Toplica, na koji će biti pozvani respektabilni stručnjaci iz oblasti turizma kao i potencijalni investitori. Stručni skup, najavljen je za 13.lipnja,2019. Godine ,održati će se u Villi Magdaleni, u organizaciji UDRUGE SKUP ZA ZAGORJE-POSLOVNI KLUB.